Apricon Farmas Health: PRODUK KAMI Apricon Farmas Health

Followers

PRODUK KAMI

APRICON adalah produk makanan kesihatan yang dikeluarkan oleh TK FARMAS SOLUTION & INDUSTRIES. APRICON mengandungi 100 peratus aprikot kernel yang kaya dengan Vitamin B17 dikenali juga sebagai Amygdalin atau Laetrile. Ia akan dikisar halus setelah menjalani proses sinaran UV bagi menyingkirkan bekteria, kulat dan radikal bebas.Vitamin B17 juga mampu meningkatkan sistem imunisasi dan daya ketahanan tubuh badan serta mampu meningkatkan kecerdasan dan tahap kesihatan seseorang individu. Komponen Vitamin B17 atau Amygdalin berfungsi sebagai agen kimoterapi semula jadi yang mampu mengawal pertumbuhan sel tidak normal yang tidak terkawal secara efektif.
Berdasarkan kajian saintifik dan ujian klinikal yang dilaksanakan, Vitamin B17 atau Amygdalin mampu merawat dan memulih masalah sistem metabolik dan menstabilkan sistem tubuh badan yang berfungsi secara tidak normal.
Keberkesanan Vitamin B17 dalam merawat dan mencegah pelbagai jenis penyakit kronik telah jelas terbukti dan diakui oleh pengamal perubatan. Antara khasiat B17 ialah: • Mencegah dan mengawal pertumbuhan sel tidak normal (benigna dan maligna) yang tidak terkawal di bahagian otak, serviks, payudara, hati, tulang, uterus, perut, prostat, ovari, paru-paru, usus, kulit dan lain-lain;
 • mengawal paras gula dalam darah, menstabilkan tekanan darah dan mengurangkan kolesterol dalam jantung;
 • membantu dalam masalah gout dan sakit sendi;
 • membersihkan arteri dengan mengurangkan kadar kolesterol;
 • membantu dalam masalah pernafasan;
 • membantu masalah buasir (masalah pencernaan / perkumuhan);
 • berfungsi sebagai tonik dan antioksidan yang dapat menyingkirkan toksin dalam badan;
 • membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka;
 • menyelesaikan masalah haid tidak teratur dan keputihan; dan
 • merawat masalah kulit seperti gatal-gatal & alahan.


TESTIMONI

1) ( Khairul  : 56 Tahun ) 
 • Saya merupakan pesakit kanser payudara, saya mengambil aprikot sebagai alternatif rawatan kanser selama 2 tahun dan terdapat perubahan yang positif  terhadap kesihatan saya kesan dari amalan pemakanan aprikot ini.  Selepas 2 tahun memakan aprikot secara berturut-turut, benjolan yang terdapat pada payudara semakin menyusut, lama kelamaan benjolan itu hilang. Amalan memakan aprikot bersama diet yang seimbang seperti sayur, buah ini menjadi rutin harian  disamping mengelakkan pengambilan daging & makanan laut.  
2. ( Nur Akhma Nordin, 67) 
 • Pada 2004, saya disahkan mengidap kanser kulit yang kronik.walaupun telah mendapat rawatan di hospital, namun, kesannya tetap sama, lalu saya membuat keputusan untuk  mencuba rawatan alternatif. Pada 2005, setelah diperkenalkan dengan rawatan semulajadi aprikot / vitamin  B17 dan setelah memakan aprikot selama beberapa bulan, kanser pada muka bertukar menjadi kemerahan, kemudian kanser yang terdapat pada muka saya telah sembuh dan kesakitannya turut hilang.
3)  ( Danniel 48 Tahun) 
 • Pada tahun 2004 saya pengidap kanser hati dan doktor mencadangkan kemoterapi sebagai langkah rawatan seterusnya. Saya juga telah diberitahu bahawa rawatan kimoterapi tidask menjanjikan peluang pemyembuhan, lalu isteri saya memustuskan untuk mencuba aprikot. Saya bermula dengan memakan aprikot selama 6 bulan, dan kesan aprikot terhadap kanser amat efektif. Sebaliknya doktor mengesahkan tumor yang terdapat pada hati mula susut dari 8cm kepada 6cm kurang dari satu tahun.tumor tersebut tidak merebak, sebaliknya mengecil. Pada Mac 2006, darah saya kembali normal dan pihak doktor turut hairan dengan perubahan positif keadaan kesihatan saya. Aprikot  telah membawa perubahan besar dalam hidup kami.

4)  Jason Vale ( 35 Tahun) 
 • Saya adalah pengidap kanser dan mempunyai jawapan kepada penyakit kanser iaitu amalan memakan biji aprikot diikuti diet yang sihat. Amalan ini juga turut diakui oleh ahli saintis & pakar pemakanan. Saya mengidap kanser dalam tempoh 3 kali. Iaitu pada 18, 19 dan 26 tahun. Untuk kali yang terakhir, saya mencuba rawatan terapi metabolik aprikot dan kesannya sangat menakjubkan berbanding kali pertama & kedua saya mendapat kanser. Saya telah menjalani pembedahan bagi membuang tumor yang terdapat di antara bahagian belakang dan tulang rusuk. Doktor mencadangkan agar saya menjalani rawatan radiasi, kemudian doktor mengesahkan kanser saya telah sembuh, setahun berikutnya tumor kanser saya disahkan membiak dengan cepat dan semakin membesar .Atas nasihat doktor, saya menjalani kimoterapi dan radiasi tetapi keadaan saya semakin parah. Akhirnya sebagai langkah terakhir, saya memakan aprikot dan kesannya sangat mujarab. Sebatian-sebatian sianida dalam vitamin B17 juga cukup selamat dan tidak beracun dan hal ini juga mengandungi jawapan sederhana tentang bagaimana mencegah dan menyembuhkan penyakit secara semulajadi.